rfef مشرفة عالم المرأة
البلد : عدد المساهمات : 429 نقاط : 6517 2 تاريخ التسجيل : 18/08/2009 العمر : 35 المدينة : القاهرة
| موضوع: الرقاق باللحمه المفرومه الأحد أغسطس 23, 2009 10:49 pm | |
|
المقادير: -12 قطعه رقاق. -1كيلو لحمه مفروم احمر. -2بصله متوسطه مفرومه جيدا. -ملح وفلفل اسمر حسب المذاق (2ملعه ملح صغيره,1ملعقه فلفل اسمر صغنونه برده). -1ملعقه سمن بلدي او زبده صفراء كبيره +3ملعق زيت زره او عباد الشمس. -1 ليتر شوربه ساخنه اي نوع شوربه. >>>>صنيه مستديره لعمل الرقاق.
الطريقه بئي ايييييييه: -الاول نعمل اللحمه المفرومه تتعصج وهقول ازاي نجيب البصله المفرومه
تتزلها علي ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر دهبي كده ماشي
ونجيب كيلو اللحمه ونعد نقلب فيها ونحط الملح والفلفل معاها وبعدين ايه
بئي يا حلوين نسيبها لحد متسوتي بتاع ربع ساعه بس .
--نجيب الصينية اللي هانعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن
-نسخن نوع الشوربه الموجود عندنا -نمسك الرقاق و نغطس أول واحد في الشوربه من غير ما تلين و نحطها في
الصينية و ندهنها بالسمنة أو نقطع عليها قطع صغيرة من الزبدة و بعدين
نعمل طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة حوالي 6طبقات و نفرد فوقه
طبقة من اللحم المعصج و بعدين نحط فوقه طبقات تانية من الرقاق بنفس
الطريقة ( نسقيه بالمرقة و نحطه و بعدين ندهنه بالسمنة) لحد ما نعمل برده
6 طبقات و ندهن الوش بالسمنة جيدا
-ندخله فرن متوسط الحرارة لحد ما يبقى دهبي .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبألف هنا
| |
|
monaliza المديرة
البلد : عدد المساهمات : 2289 نقاط : 8860 21 تاريخ التسجيل : 15/08/2009 العمر : 35 المدينة : salehya.yoo7.com
| موضوع: رد: الرقاق باللحمه المفرومه الأحد أغسطس 23, 2009 11:19 pm | |
| | |
|
hima المدير العام
البلد : عدد المساهمات : 885 نقاط : 6916 19 تاريخ التسجيل : 15/08/2009 العمر : 38 المدينة : الصالحية الجديدة
| موضوع: رد: الرقاق باللحمه المفرومه الإثنين أغسطس 24, 2009 4:52 am | |
| ياروفي
تسلم ايدك
بجد أكلتها احلي من بعض
انا لما بدخل هنا بجوع
وشكرا
هيمه | |
|