rfef مشرفة عالم المرأة
البلد : عدد المساهمات : 429 نقاط : 6521 2 تاريخ التسجيل : 18/08/2009 العمر : 35 المدينة : القاهرة
| موضوع: المسقعه بالحمه المفرومه الأربعاء سبتمبر 30, 2009 10:37 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]المقادير: 1 كيلو باذنجان مقشر و مقطع الى شرائح متوسطه السمك ربع كيلو لحمه مفرومه مطبوخه( عصاج ) 2 فلفل حارمقطع حلقات و منزوع منه البذر الداخلى 2 بصله متوسطه الحجم مبشوره عصير طماطم حوالى 1/2 لتر او 1 /4 لتر ملح و فلفل زيت لتحمير الباذنجان و قليل من السمن للطبخ
الطريقه:
1 - نقلى الباذنجان ونتركه ليتصفى جيدا و بعد القلى نطفى النار و نضع الفلفل فى الزيت لمده دقيقه ونتركه ليتصفى 2 - فى حله عميقه شويه نضع السمن ونضع البصل و عليه شويه فلفل اسود ونقلبه حتى يبقى لونه بنى فنضع عليه عصير الطماطم و الملح و يقلب جيدا و تترك حتى تتقل شويه 3 -بعدها نضع اللحم المفروم ويترك قليلا 4 - نضع الباذنجان المقلى و الفلفل و تقلب جيدا و تترك حتى تتشرب الصلصه قليلا ثم نرفعها من على النار و ضعها فى طاجن ونضع عليها حلقات طماطم و توضع فى الفرن حتى تحمر وتقدم ساخنه ملحوظه:يمكن عند تقطيع الفلفل والباذنجان يقطع على شكل مكعبات أيضاويمكن وضع مكعبات من البطاطس ايضا فى المسقعه تعطيهاطعم أيضا رائعويمكن عمل المسقعه بدون وضع لحمه مفرومه ويمكن بعد الانتهاء من المسقعه بنضجها على النار عدم وضعها فى الفرن وتقدم مباشرهعند التقديم يمكن عصر ليمون على المسقعه وذلك حسب الرغبه و بالهنا و الشفا | |
|