المقادير :- قطع من لحم خروف
- بصل
- ورق غار - ملح -حب فلفل اسود
- زبده أو سمنه
- لبن رايب(مقدار خلاطين تقريبا) ومع كل خلاط نضع ملعقة مليانه كبيرة نشاء الذرة
الطريقة :- نغسل قطع اللحم ونضعها في حله فيها ماء على النارعشان نسلقها
- لو فى ريم هنشيله من على وش الميه ونحط ( ورق الغار- - فلفل اسود - ملح
- نقطع البصل شرايح ونضيفه إلى اللحمة
- نضع اللبن في الخلاط مع ملعقة نشا كبيرة لكل خلاط ونخلطهم كويس جدا مع القليل من الماء
- نضع اللبن في حله ويوضع على النار مع التقليب حتى الغليان ونضيف إليه من شوربه سلق اللحمة - ثم نضع قطع
اللحمة في حله اللبن
ملاحظة:إذا فقد اللبن تماسكه بعد الغليان نضيف اليه كمية نشا اضافية
و تقدم الشاكرية مع الرز بالشعيريه
وبألف هنا وشفا