الصالحية الجديدة
مرحباً بكم في منتدى الصالحية الجديدة

يسعدنا تسجيلكم معنا

إبراهيم سالم العقيلي يرحب بكم
الصالحية الجديدة
مرحباً بكم في منتدى الصالحية الجديدة

يسعدنا تسجيلكم معنا

إبراهيم سالم العقيلي يرحب بكم
الصالحية الجديدة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الصالحية الجديدة


الموقع الاول لمدينة الصالحية الجديدة مع إبراهيم العقيلي مش هتقدر تغمض عنيك
 
مرحبا بكمالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول


سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
مرحبا بكم في 
  الصالحية الجديدة
وشكر للاستاذة مديرة الموقع monaliza





 أذكر الله 


 

 الرقاق باللحمه المفرومه

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
rfef
مشرفة عالم المرأة
مشرفة عالم المرأة
rfef


البلد : مصر
عدد المساهمات : 429
نقاط : 6330
2
تاريخ التسجيل : 18/08/2009
العمر : 34
المدينة المدينة : القاهرة

الرقاق باللحمه المفرومه Empty
مُساهمةموضوع: الرقاق باللحمه المفرومه   الرقاق باللحمه المفرومه Emptyالأحد أغسطس 23, 2009 10:49 pm









المقادير
:
-12 قطعه رقاق.

-1كيلو لحمه مفروم احمر.

-2بصله متوسطه مفرومه جيدا.

-ملح وفلفل اسمر حسب المذاق (2ملعه ملح صغيره,1ملعقه فلفل اسمر صغنونه برده).

-1ملعقه سمن بلدي او زبده صفراء كبيره +3ملعق زيت زره او عباد الشمس.

-1 ليتر شوربه ساخنه اي نوع شوربه.

>>>>صنيه مستديره لعمل الرقاق.

الطريقه بئي ايييييييه:

-الاول نعمل اللحمه المفرومه تتعصج وهقول ازاي نجيب البصله المفرومه

تتزلها علي ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر دهبي كده ماشي

ونجيب كيلو اللحمه ونعد نقلب فيها ونحط الملح والفلفل معاها وبعدين ايه

بئي يا حلوين نسيبها لحد متسوتي بتاع ربع ساعه بس .

--نجيب الصينية اللي هانعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن


-نسخن نوع الشوربه الموجود عندنا

-نمسك الرقاق و نغطس أول واحد في الشوربه من غير ما تلين و نحطها في

الصينية و ندهنها بالسمنة أو نقطع عليها قطع صغيرة من الزبدة و بعدين

نعمل طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة حوالي 6طبقات و نفرد فوقه

طبقة من اللحم المعصج و بعدين نحط فوقه طبقات تانية من الرقاق بنفس

الطريقة ( نسقيه بالمرقة و نحطه و بعدين ندهنه بالسمنة) لحد ما نعمل برده

6 طبقات و ندهن الوش بالسمنة جيدا

-ندخله فرن متوسط الحرارة لحد ما يبقى دهبي .


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبألف هنا

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
monaliza
المديرة
المديرة
monaliza


البلد : مصر
عدد المساهمات : 2289
نقاط : 8673
21
تاريخ التسجيل : 15/08/2009
العمر : 35
المدينة المدينة : salehya.yoo7.com

الرقاق باللحمه المفرومه Empty
مُساهمةموضوع: رد: الرقاق باللحمه المفرومه   الرقاق باللحمه المفرومه Emptyالأحد أغسطس 23, 2009 11:19 pm

الرقاق ده بمووووووت فيه

يجنن يارفيف تسلمى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
hima
المدير العام
المدير العام
hima


البلد : مصر
عدد المساهمات : 885
نقاط : 6729
19
تاريخ التسجيل : 15/08/2009
العمر : 37
المدينة المدينة : الصالحية الجديدة

الرقاق باللحمه المفرومه Empty
مُساهمةموضوع: رد: الرقاق باللحمه المفرومه   الرقاق باللحمه المفرومه Emptyالإثنين أغسطس 24, 2009 4:52 am

ياروفي

تسلم ايدك

بجد أكلتها احلي من بعض

انا لما بدخل هنا بجوع

وشكرا

هيمه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://salehya.yoo7.com
 
الرقاق باللحمه المفرومه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» المسقعه بالحمه المفرومه
» محشى التوست بالحمه المفرومه سهله جدااااااااااااااا

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الصالحية الجديدة  :: عالم المرأة :: ماتيجي نطبخ-
انتقل الى: