الصالحية الجديدة
مرحباً بكم في منتدى الصالحية الجديدة

يسعدنا تسجيلكم معنا

إبراهيم سالم العقيلي يرحب بكم
الصالحية الجديدة
مرحباً بكم في منتدى الصالحية الجديدة

يسعدنا تسجيلكم معنا

إبراهيم سالم العقيلي يرحب بكم
الصالحية الجديدة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الصالحية الجديدة


الموقع الاول لمدينة الصالحية الجديدة مع إبراهيم العقيلي مش هتقدر تغمض عنيك
 
مرحبا بكمالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول


سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
مرحبا بكم في 
  الصالحية الجديدة
وشكر للاستاذة مديرة الموقع monaliza





 أذكر الله 


 

 الكبيبه الشامى

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
rfef
مشرفة عالم المرأة
مشرفة عالم المرأة
rfef


البلد : مصر
عدد المساهمات : 429
نقاط : 6330
2
تاريخ التسجيل : 18/08/2009
العمر : 34
المدينة المدينة : القاهرة

الكبيبه الشامى Empty
مُساهمةموضوع: الكبيبه الشامى   الكبيبه الشامى Emptyالأربعاء أغسطس 26, 2009 11:12 am

مقادير :


برغل- ولحم مفروم- وبقدونس- وبصل- وصنوير- وبهارات( قرفه و فلفل اسمر و قرنفل و نعناع جاف )- وملح -وزيت


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الطريقة:

نقوم بنقع البرغل في ماء

وتترك جانبا لمدة نصف ساعه
ملحوظه:
أقصى مده لنقع البرغل ربع ساعة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدين نصفي البرغل من الماء ويترك ليتصفى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدين نقوم بخلط (البرغل ونصف كمية اللحم المفروم والبقدونس وقليل من البصل والبهارات والملح ) في الخلاط الكهربائي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعد متتخلط كويس يبقى شكلها كده.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

طريقه الحشوه بقى هى:

نحمر البصل على النارحتى تصبح ذهبية اللون ..

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونضيف عليها باقى المقادير ( اللحمه المفرومه والبقدونس والصنوبر والبهارات والملح) ونسيبهم لحد متتعصج اللحمه.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

طريقه تشكيل الكبيبه بقى هى:

ناخذ مقدار كره صغيره من الكبيبه ونحشيها باللحمه ونقفلها زى القطايف كده زى ما فى الصوره..

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وده شكلها بعد مكببناها


ولازم بعدها نحطها فى الثلاجه قبل التحمير عشان متتشققش منا ..

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدين نحضر طاسه فيها زيت كتير شويه ونحمرها ونطلعها لونها بنى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبألف هنا وشفا


عدل سابقا من قبل rfef في السبت أغسطس 29, 2009 9:03 pm عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
hima
المدير العام
المدير العام
hima


البلد : مصر
عدد المساهمات : 885
نقاط : 6729
19
تاريخ التسجيل : 15/08/2009
العمر : 37
المدينة المدينة : الصالحية الجديدة

الكبيبه الشامى Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكبيبه الشامى   الكبيبه الشامى Emptyالأربعاء أغسطس 26, 2009 6:55 pm

شكلها جميل

وبجد الصور مدية الموضوع شكل ممتاز

ممكن حتة ادوقها

وفقك الله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://salehya.yoo7.com
monaliza
المديرة
المديرة
monaliza


البلد : مصر
عدد المساهمات : 2289
نقاط : 8673
21
تاريخ التسجيل : 15/08/2009
العمر : 35
المدينة المدينة : salehya.yoo7.com

الكبيبه الشامى Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكبيبه الشامى   الكبيبه الشامى Emptyالأربعاء أغسطس 26, 2009 9:01 pm

جميله ياروفى ..شكلها يجوع

تسلمى


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكبيبه الشامى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الصالحية الجديدة  :: عالم المرأة :: ماتيجي نطبخ-
انتقل الى: